CIASTO:
- 30dag mąki
- 1 opakowanie drożdży
- 130ml mleka
- 8 łyżek oleju
- 1 jajo
NADZIENIE:
10dag boczku
1 cebula
2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
2 łyżeczki majeranku
75dag kiszonej kapusty
50dag ziemniaków
sól pieprz po
20dag śmietany kwaśnej i kremówki
Sposób przygotowania
Z mąki łyżeczki soli, drożdży, mleka, oleju i jaja zgnieść ciasto.Odstawić na 45 minut.Boczek i oczyszczoną cebulę pokroić w kostke i podsmażyć.Doprawić papryką i majerankiem.Wymieszać z kiszoną kapustą.Ciasto rozwałkować na natłuszczonej blasze.Obrane i umyte ziemniaki pokroić na cienkie plastry, doprawić i ułożyć na cieście, przykryć warstwą kapusty..Obie śmietany wymieszać, polać pizzę. Piec 30 min w 180 stopniach.